אתם נמצאים בעיצומו של משחק פוקר, סרטון יוטיוב או אפילו בשיחה חשובה ולפתע שמים לב שהאחוזים בסוללה יורדים בקצב מסחרר. המציאות טופחת על פניכם ואתם מבינים שהטלפון לא ישרוד עוד זמן רב וכעת יש לנקוט בצעדי חירום. ברגע האחרון אתם נזכרים ברכישה האחרונה שלכם – מטען נייד איכותי. אתם מוציאים אותו מהתיק, מחברים אותו למכשיר הסלולרי ונושמים לרווחה.
ריבוי האפליקציות בצירוף המנטליות הישראלית להשתמש בנייד כל רגע הפכה את המכשיר הסלולרי שלכם למוגבל למדי (לפחות בכל מה שנוגע לחיי הסוללה). על מנת להתגבר על בעיה זו נכנסו לפני כמה שנים לשוק מטענים ניידים שכל תפקידם הוא לגבות אתכם ברגעים בהם הסוללה נחלשת ואין שקע זמין במקום.
איך לבחור מטען איכותי
היות שמדובר על סוגים רבים ומגוונים של מטענים, מומלץ להכיר את התכונות השונות שמבדילות ביניהם. במקרים רבים ניתן יהיה להסתפק גם במטען נייד פשוט, אך הכול תלוי בצרכים האישיים שלכם ובאופן השימוש שלכם במכשיר הנייד:
- ההספק הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר והוא בעצם משקף אל משך הפעולה, ככל שהוא גבוה יותר כך הסוללה תחזיק יותר זמן. מי שעושה שימוש במכשירים "כבדים" כדאי שיבחר בסוללת גיבוי בעלת הספק גבוה. במקרה זה ניתן גם להטעין שני מכשירים במקביל.
- מאידך יש לקחת בחשבון גם את המשקל של המטען הנייד שגדל בהתאם לקיבולת שלו. מטען כבד עשוי להיות מסורבל ולא נוח לנשיאה.
- מהירות הטעינה גם היא גורם שמשפיע על הרכישה. המהירות נמדדת על פי עצמת הזרם החשמלי. ככל שהיא גבוהה יותר כך גם הטעינה תהיה מהירה יותר דבר שיקל עליכם כשתרצו להתנתק מהמטען. נתון זה חשוב לאנשים שלא מעוניינים להסתובב עם המטען מחובר.
- כיום ניתן למצוא מטענים אשר מתאימים למגוון של מכשירים. סוללת גיבוי אוניברסלית תחסוך לכם כסף וגם מקום בתיק או בכיס. אם יש לגם כמה מכשירים מפירמות שונות אז כדאי לקחת בחשבון את הנתון הזה. אם אתם עושים שימוש רק במכשיר אחד אז תוכלו להסתפק במטען נייד רגיל.
מה עוד ניתן לגלות
ישנן תכונות נוספות שניתן לבדוק. תכונות אלו עשויות להיות יעילות ונוחות. כל נורית חיווי שמציגה את מצב הטעינה עשויה לחסוך לנו זמן. ישנם צגים רגילים או דיגיטליים שהם מדויקים יותר. כדאי גם לבדוק אם ישנה הגנה מפני טעינת יתר והתחממות. ישנם מטענים שמכילים פנס מובנה ויש כאלו שמכילים גם כפתור הפעלה.